Acupunctuur & ICSI-behandeling

Overweegt u acupunctuur om uw iui-behandeling te ondersteunen? Dan is medische acupunctuur door TrueNature Acupunctuur Best iets voor u.

TrueNature Acupunctuur BestTrueNature Acupunctuur Best

 

 

 

 

 

 

Positieve invloed op vrouwelijke vruchtbaarheid

TrueNature Acupunctuur Best kan met negen vormen van medische acupunctuur:

  • de menstruatiecyclus op een goede manier beïnvloeden, doordat o.a. de aanmaak van neurotransmitters bevorderd wordt,
  • de bloeddoorstroming ter hoogte van de voortplantingsorganen verbeteren,
  • het endocriene systeem, het regelsysteem voor de hormonale balans, ondersteunen,
  • stress sterk verminderen,
  • de eisprong stimuleren.

Positieve invloed op mannelijke vruchtbaarheid

Soms is het raadzaam om ook de man te behandelen in de voorbereiding op een iui-behandeling. Medische acupunctuur kan:

  • het aantal spermacellen vermeerderen,
  • de beweeglijkheid van spermacellen verbeteren,
  • positief ingrijpen op het niveau van het mannelijk hormoonstelsel. Dat betekent onder meer dat het niveau van het mannelijk hormoon testosteron beter geregeld wordt.

TrueNature Acupunctuur Best behandelt het probleem en de mens

De behandelingen helpen u ook om als mens in balans te komen. Aan het begin van een behandelreeks voelen patiënten zich vaak al energieker en zitten beter in hun vel. Dat is, zeker bij vruchtbaarheidsproblemen, heel belangrijk.

TrueNature Acupunctuur Best behandelt ook onbegrepen vruchtbaarheidsklachten

Bij 10 tot 20 % van de stellen is er door de westerse geneeskunde geen oorzaak te vinden voor de verminderde vruchtbaarheid. De traditionele Chinese geneeskunde, waar acupunctuur een belangrijk onderdeel van is, kijkt anders naar verminderde vruchtbaarheid. Daardoor zijn iui, ivf of icsi soms niet eens meer nodig bij mensen met vruchtbaarheidsproblemen zonder duidelijke oorzaak.

10 tot 12 behandelingen: vaak al heel effectief

  • Zes tot acht weken vóór de iui-(en/of ivf- of icsi-behandeling): één tot twee behandelingen per week. De meeste wetenschappelijke onderzoeken gaan uit van twee behandelingen per week gedurende vijf tot zes weken.
  • Als er embryo's teruggeplaatst worden, behandelt TrueNature Acupunctuur Best de vrouw altijd ook op de dag van terugplaatsing. Ook als dat op een zaterdag of zondag is.

De hoeveelheid behandelingen die nodig is, is uiteraard persoonsgebonden en afhankelijk van de aard van uw vruchtbaarheidsklacht.

 Behandeling door TrueNature Acupunctuur Best: pijnloos en prettig

Bijna alle acupunctuurtechnieken die TrueNature Acupunctuur Best inzet zijn met naalden. De naalden die gebruikt worden zijn met een doorsnede van maar 0,15 mm, veel dunner dan de traditionele Chinese naalden. Hierdoor, en door de verfijnde naaldtechniek van de zorgverlener, ervaren de meeste patiënten zijn behandelingen als aangenaam en pijnloos.

Wetenschap: acupunctuur kan meerwaarde zijn bij iui

Moderne wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur bij meer dan 100 aandoeningen vaak goed werkt, o.a. bij verschillende vruchtbaarheidsklachten. Bij iui blijkt acupunctuur een meerwaarde te hebben. Op basis daarvan publiceerde de WHO (World Health Organisation van de VN) een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor ze acupunctuur aanbeveelt. Vrouwelijke vruchtbaarheidsklachten staan op die lijst.

Deze website gebruikt alleen cookies om de website en dienstverlening te verbeteren. Maatregelen COVID-19