Als u een klacht heeft

U heeft gekozen voor een natuurlijke behandelmethode. Daarin staat u niet alleen. Naar schatting drie miljoen mensen bezoeken jaarlijks in ons land een natuurgeneeskundige, een acupuncturist, een homeopaat of een andere alternatief zorgverlener.

In ons land is iedereen vrij om de behandelmethode te kiezen die men wil. Maar wist u dat iedereen zichzelf ook zorgverlener of therapeut mag noemen? Ook als hij of zij daar in het geheel geen opleiding voor heeft gevolgd?

Gelukkig hoeft dit uw keus niet te bemoeilijken. Er zijn namelijk beroepsorganisaties die de kwaliteit en de betrouwbaarheid van acupuncturisten, homeopaten en natuurgeneeskundigen controleren. Kiest u voor een zorgverlener die bij één van deze organisaties is geregistreerd, dan weet u dat u met een goedopgeleide zorgverlener te maken heeft. En wat belangrijk is: er bestaat een goede klachtenregeling die tot stand is gekomen in samenwerking met de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). 

Bent u ontevreden over de manier waarop u behandeld of bejegend bent, dan kunt u een klacht indienen bij de desbetreffende beroepsvereniging.

Koepel KAB is een koepelorganisatie waarbij verschillende verenigingen zijn aangesloten.

De koepel KAB waarborgt kwaliteit bij haar aangesloten therapeuten.

De koepel KAB vertegenwoordigd haar leden in alle contacten naar verzekeraars, overheid en andere instanties.

TrueNature Acupunctuur BestTrueNature Acupunctuur Best

 

 

 

 

 

 

 

 

B

 

Deze website gebruikt cookies Voor meer informatie verwijzen wij je naar de AVG informatie.