Acupunctuur

“Acupunctuur (acus = naald, punctum = prik) een Chinese geneeswijze waarbij zeer dunne naalden op specifieke punten in het lichaam gestoken worden. In een gezonde situatie, zijn al vormen van energie in de mens en zijn omgeving met elkaar in evenwicht. Bij ziekte is een verstoring van de natuurlijke energiebalans waardoor het lichaam niet in staat is dit evenwicht zelf te herstellen, in dit geval kan acupunctuur uitkomst bieden. 

Acupunctuur is als geneeswijze ruim 4000 jaar geleden in China ontstaan. Acupunctuur is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend. Deze organisatie doet dan ook voor vele aandoeningen de aanbeveling om acupunctuur te gebruiken als geneesmiddel.

Op dit moment maakt ruim een derde van de wereldbevolking gebruik van acupunctuur. In ons lichaam bevinden zich energiebanen waarlangs energieën lopen. Deze energieën lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Deze energiebanen noemen we meridianen. Alle meridianen vormen een netwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie.

Ben je niet “gezond”, dan kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren. Acupunctuur is gebaseerd op het begrip energie (Qi of Chi). Energie die in de natuur zorgt voor o.a. plantengroei, het klimaat, de seizoenen, dag en nacht. In de mens zorgt het voor alle processen die hem tot een levend wezen maken: het kunnen zien en horen, denken en voelen, verteren van voedsel, de ademhaling en het kloppen van het hart, slapen en dromen, het kunnen uiten van emoties en het ontplooien van talenten, kortom alles. Energie circuleert in het lichaam via de meridianen, die in het lichaam lopen. Deze meridianen zijn genoemd naar het orgaan waar ze contact mee hebben.

 

TrueNature Acupunctuur BestTrueNature Acupunctuur Best

 

 

 

 

 

 

 

 

Acupunctuur herstelt de energiebalans in ons lichaam

Volgens de Traditionele Chinese Medicijnen (TCM) hebben we bij onze geboorte een bepaalde hoeveelheid energie meegekregen. We zijn gezond als de energie ongestoord door onze energiebanen kan stromen. Ziekten en klachten onstaan doordat onze energiecirculatie geblokkeerd raakt door bijv.:

  • een verkeerde houding, o.a. door te lang achter elkaar computeren of te weinig bewegen
  • ongezond of te veel eten
  • verslaving
  • stress door bv. relatieproblemen of werkproblemen

We hebben minimaal 722 acupunctuurpunten op onze huid. Die punten staan in directe verbinding met de energiebanen in ons lichaam. Doordat de energie weer onbelemmerd kan stromen, gaat het zelf genezend systeem van ons lichaam zijn werk weer doen. Zo kunnen veel ziekten en klachten sterk verbeteren of zelfs genezen.


Moderne wetenschap: acupunctuur écht effectief

Er is tegenwoordig veel wetenschappelijk onderzoek beschikbaar over het effect  van  acupunctuur en over hóe het werkt. Uit deze moderne studies  blijkt onder meer dat acupunctuur een stimulerend effect heeft op de aanmaak van lichaamseigen stoffen in onze hersenen en overige zenuwstelsel: o.a. neurotransmitters als endorfines en dynorfynes.

Deze lichaamseigen stoffen werken:

  • pijnstillend
  • ontstekingsremmend
  • stemmingsverbeterend.

 

World Health Organisation: acupunctuur werkt bij meer dan 100 klachten

De WHO (World Health Organisation van de VN) analyseerde de vele moderne studies  naar acupunctuur. Acupunctuur blijkt effectief  bij meer dan 100 pijn-, chronische, ontstekings-, huid-, psychische- en vruchtbaarheidsklachten. Op basis daarvan publiceerde de WHO een lijst met meer dan 100 aandoeningen, waarvoor zij acupunctuur aanbeveelt.

Openingstijden

Maandag:    17.30-20.30 uur
Woensdag:  08.00-17.00 uur
Vrijdag:        08.00-17.00 uur
Weekend:    Gesloten

Waarom TrueNature?

- Gelicenseerde acupuncturist

- Vergoeding via zorgverzekering

- Veilig betalen per pin

- Kwaliteitscontrole via beroepsvereniging

Contact

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
06-51075869

ton@truenature.nl

Deze website gebruikt cookies Voor meer informatie verwijzen wij je naar de AVG informatie.