Een methode van Nervus Vagus Stimulatie met behulp van precisie stimulatie technieken om de symptomen van migraine, hoofdpijn, fibromyalgie, angst, depressie en vele andere chronische fysieke en mentale aandoeningen te verlichten. Waar kan je beter terecht voor een medische piercing dan bij een gespecialiseerde acupuncturist. Meer ervaring in het prikken van naalden is er niet.

TrueNature Acupunctuur Best is dé praktijk in Best voor medische piercings. Hier wordt gebruik gemaakt van een puntstimulator waarmee de juiste locatie gevonden wordt voor stimulatie van de nervus vagus. Deze methode geeft de beste kans om de behandeling zo effectief mogelijk uit te voeren. De patiënten worden uitgebreid getest en de effectiefste locatie in het oor wordt gepiercd, niet de mooiste locatie op het oor zoals dit bij andere piercingspraktijken gebeurd.

Samen met de patiënten wordt een duidelijke anamnese doorgenomen waarbij het volledige overzicht van klachten besproken wordt. Naast de juiste locatie wordt ook gekeken of beide oren gestimuleerd dienen te worden.

 

 

Nervus Vagus Stimulatie

De nervus vagus speelt ook een hele belangrijke rol in het parasympatisch zenuwstelsel. Daardoor beïnvloedt het je ademhaling, spijsvertering en hartslag. Ook heeft het invloed op je mentale welzijn. Daarom is het optimaliseren van het functioneren van je nervus vagus erg belangrijk. Het kan je algehele gezondheid verbeteren en je stressbestendiger maken. Een toename van activiteit in je nervus vagus activeert het parasympatische zenuwstelsel. Zo’n toename betekent dat het lichaam zich dus sneller kan ontspannen na een stressvolle periode.

Vagus zenuwstimulatie wordt al vele jaren gebruikt als behandeling bij het voorkomen van epilepsie door middel van een implantaat. Het principe is hetzelfde, continue stimulatie van de zenuw. 

 

Behandelbare aandoeningen

Hieronder vind je een lijst van mogelijke aandoeningen die veroorzaakt kunnen worden door een verlaagde activiteit van je nervus vagus:

 • Constipatie
 • Depressie
 • Diabetes
 • Angststoornissen
 • Auto-immuunziekten
 • Bipolaire stoornis
 • Moeite met slikken
 • Stikgevaar tijdens eten
 • Spijsverteringsstoornissen, waaronder gastroparese (vertraagde maaglediging)
 • Heesheid
 • Migraine, hoofdpijn, clusterhoofdpijn
 • Obesitas
 • Reumatoïde artritis
 • Plotselinge bloeddrukdalingen
 • Hartziekten, waaronder bradycardie (vertraagde hartslag)
 • De ziekte van Alzheimer
 • Chronische vermoeidheid

 

Verschillende piercings

Het zetten van een piercing, of zelfs het creëren van een curated ear (versierd oor) is helemaal een trend! Maar wisten jullie dat dit ook energetisch iets met je kan doen? Piercings worden al duizenden jaren gebruikt om de gezondheid te bevorderen. Het doel om het immuunsysteem blijvend te activeren en mentale balans te behouden is al eeuwen oud.

Acupunctuur is een veelgebruikte methode bij herstel van energie en vermindering van pijn. Acupunctuur is een medische behandeling met naalden van Chinese herkomst. Volgens de Chinese geneeskunde lopen er een aantal belangrijke meridianen door ons lichaam: energiebanen waardoor onze levensenergie, ofwel onze ‘Qi’, stroomt. Wordt zo’n meridiaan onderbroken of geblokkeerd, dan zou dit voor emotionele en fysieke problemen kunnen zorgen. Met behulp van onder andere acupunctuur kunnen onze meridianen beïnvloed worden. De naalden zorgen voor de juiste energiebalans waardoor je emotioneel en lichamelijk weer in balans komt. Je zou een piercing kunnen vergelijken met een definitieve acupunctuurnaald die zonder medisch doel en zonder precisie geplaatst is.

Daith (NVS-piercing)

 Steeds meer mensen kiezen voor een daith piercing omdat deze, naast dat hij heel erg mooi staat, ook van je migraine klachten kan af helpen. Dit zou komen omdat er, volgens de principes van acupunctuur, op de plek waar de daith geplaatst wordt een drukpunt (de nervus vagus zenuw) zit die, bij juiste stimulatie, hoofdpijn, migraine en stess gerelateerde klachten kunnen verlichten en je weer in balans brengt.

 

Daith Piercing (NVS Piercing)

 

Shen Men Piercing

Het Shen Men punt wordt ook wel “Goddelijke Poort genoemd” Aangenomen wordt dat deze plek in het boven-middenoor verbinding maakt met tientallen energiecentra door het hele lichaam en het algehele welzijn orkestreert. Acupuncturisten weten dat stimulatie op dit punt angst kalmeert, de immuniteit verhoogt, migraine verlicht en het lichaam centreert. Een Shen Men piercing wordt op een specifiek punt in het midden van het kraakbeen van het oor ingebracht.

Een ander interessant voordeel van het piercen van het Shen Men-punt is gewichtsverlies. Gewichtstoename wordt vaak geassocieerd met verhoogde angst- en stressniveaus. Daarom kan men, door dit punt te doorboren, alle vormen van stress en spanning loslaten en ook het proces van gewichtsverlies versnellen. Huidziekten zoals puistjes, acne, jeuk en puistjes kunnen ook worden aangepakt met een Shen Men piercing. Het is bekend dat het de warmteniveaus in het lichaam reguleert en vermindert, wat de belangrijkste oorzaak is van huidaandoeningen. Ontstekingsziekten zoals artritis bij ouderen, gewrichtspijn en andere ontstekingsziekten zoals prikkelbare darmsyndroom, hepatitis, Alzheimer, de ziekte van Parkinson, enz. kunnen met dit punt worden behandeld naast de andere behandelingsmethoden die door de patiënten worden ondernomen. De effecten van een Shen Men piercing variëren van persoon tot persoon. Het is natuurlijk geen wondermiddel.

 

Shen Men Piercing

 

Conch Piercing

Vernoemd naar de spiraalvorm van het oor (de schelp). Deze piercing zou een positieve bijdrage kunnen leveren bij spierontspanning en het bestrijden van chronische pijn.

 

Conch Piercing

 

Helix Piercing

De helix, een van de meest populaire kraakbeenpiercings, bevindt zich op de buitenste rand van je oren. Deze piercing zou een positieve bijdrage kunnen leveren aan mensen die last hebben van allergieën (bijvoorbeeld hooikoorts, huisstofmijt).

 

Helix Piercing

 

Forward Helix Piercing

De Forward helix bevindt zich helemaal aan de voorkant van het oor, het dichtst bij het hoofd. Deze piercing kan helpen bij spierspanning en de bloedcirculatie stimuleren

 

Forward Helix Piercing

 

Tragus  Piercing

Net als bij de daith, kunnen piercings die gericht zijn op de tragus de frequentie van hoofdpijn helpen verminderen, naast de anti-angst en eetlustremmende eigenschappen. De tragus bevindt zich in de kleine flap van kraakbeen voor de gehoorgang en richt zich, net als de daith piercing, op de nervus vagus, die zich uitstrekt van de basis van de hersenen naar de rest van het lichaam.

 

Tragus Piercing

 

Rook Piercing

Gelegen op een ongebruikelijke plek, richt deze piercing zich op het drukpunt dat voornamelijk bedoeld is om hoofdpijn te verminderen en kan zelfs helpen bij het verlichten van stress.

 

 
Rook Piercing
 

Disclaimer

Ondanks dat er geen wetenschappelijke onderzoeken gedaan zijn kiezen steeds meer mensen voor een dergelijke piercing, ook de werking van deze piercings en resultaten zijn erg persoonlijk en variëren per persoon. Deze piercings kunnen een medische aandoening niet genezen en positieve resultaten kunnen een placebo-effect zijn.

Placebo-effect of niet, de resultaten die veel ervaren zijn, zijn zeker het overwegen waard. Bij ons in de praktijk zetten we bovenstaande piercings dagelijks en krijgen 80% positieve feedback.

Wil je persoonlijk advies of meer informatie betreft deze of andere piercings, neem dan even contact op via Whatsapp

Openingstijden

Maandag:               Gesloten
Dinsdag:                 Gesloten
Woensdag:             09.30-20.30
Donderdag:            09.30-17.00
Vrijdag:                   09.30-17.00
Weekend:               Gesloten

Social Icons

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.